Logo Trålverket
Trålverket

TRÅLVERKET

Trålverket

Välkomna hit!


Så kul att just du har hittat hit. Hos oss på Trålverket vill vi att alla skall känna sig hemma, det är vårt förlängda vardagsrum med en avslappnad miljö där alla är välkomna. Vi som driver Trålverket är Tobias och Johanna, vi träffades i samma lokal där vi numera driver restaurang för 15 år sedan. Sedan dess har vi hunnit med en hel del men mat och restaurang har ständigt varit vi vår sida.


Ta med dina vänner eller arbetslaget och vandra vår vackra vandringsled som ön erbjuder. Med efterföljande bastu för att avsluta med middag hos oss.

Under säsong har vi allt nödvändigt ni behöver för er vandring i mat och dryckesväg.


Vi arrangerar bröllopsfester där det endast är du själv som sätter gränserna, (upp till 70 sittplatser) För transport till och från fastlandet samarbetar vi med Gunnars Båtturer, eller varför inte ha vigseln ombord på M/S Drott af Dyrön ute bland våra vackra kobbar och skär. För boende på ön se www.dyron.se


Johanna är utbildad florist och ordnar gärna din brudbukett, eller varför också inte låta fantasin flöda och dekorera matsalen utöver det vanliga. Vi har också en mysig gård där man kan ha sin vigsel (om vädret tillåter)


Vi öppnar i år för säsongen på den 1 April. Efter det har vi helgöppet fram till juni då vi har öppet onsdag – söndag.


Vi öppnar gärna upp för sällskap som konferens, fest, middag eller mingel, alla förfrågningar är välkomna

Varmt välkomna till oss!

Tobias & Johanna med personal

HÅLLBARHET

Hållbästhet

HÅLLBARHET FÖR OSS

Trålverket

Hållbarhet har varit viktigt för oss sedan vi startade Trålverket.

Att inte bara köpa nytt till vår restaurang utan att använda oss av det material som redan fanns i lokalen då vi tog över.

Mycket av det som vi byggt är av återvunnet material, drivved etc. En del av våra maträtter serveras på Gustavsbergstallriken som vi varit runt på varenda loppis för att hitta. Assietter för fika serveras också på dessa.

Maten

En kulinarisk upplevelse för oss är att maten är vällagad, gjord på mycket råvaror från vår region,

nära fiskad fisk, svenskt kött & fågel, mycket grönsaker för att också hålla nere vårt klimatavtryck.

Vi är med i projektet Lokal Meny som hjälper oss att jobba mycket mer lokalt och med ännu mer råvaror från vår region. Vi har börjat med vissa råvaror för att öka utbudet de kommande åren.

Lokalproducerad mat innebär kortare transporter, vilket medför mindre klimatbelastning i form av mindre utsläpp i trafiken, färre tillsatsämnen och förpackningar. Vilket är toppen, tycker vi.

Matsvinn

Vi jobbar aktivt med att minska matsvinn på restaurangen, vissa av grönsakerna i våra menyer kan du finna på fler av våra rätter, på så sätt får vi högre ruljangs på råvaror vilket gör att vi kan hålla en hög kvalitet och hålla nere produktionssvinnet, vi använder allt på grönsaken, en morotskant, en tomatskiva och en bit purjolök som blir över i produktion blir en del av buljongen till vår populära fiskgryta.

Personal

För att skapa en social hållbarhet värnar vi mycket om vår personal, vi ser mer än gärna att personalen som jobbar hos oss har anknytning till området, kunskaper om Dyrön och öarna runt om.

Det skall kännas kul att komma till sitt arbete hos oss! Vi vill tro att vi lyckas att få dem att känna sig som en del av vårt företag och dem värderingar vi står för. Hos oss på Trålverket går personlighet framför serveringsteknik, vi kanske inte häller upp vinet helt korrekt, men vi gör alltid vårt bästa, och med ett leende. Hos oss jobbar personalen under schyssta förhållanden.

Vi är otroligt glada över att vårt fantastiska personalgängmmer tillbaka för att arbeta hos oss i år igen, vi kan inte vara mer stolta.

Framtid & Samarbete lokalt

Vi driver Trålverket nästan året runt med öppet april – september & även julbord i december. Övriga månader så öppnar vi gärna upp för grupper och fest.

Vi jobbar ständigt i samarbete med alla andra företag och föreningar på Dyrön för att öka intresset för Dyrön året runt.

Tillsammans med Gunnars Båtturer & Dyrön Södra konferens & skaldjur jobbar vi året runt med konferensluncher, middagar och festarrangemang.

Inom en snar framtid så hoppas vi kunna förlänga öppettiderna på hösten och starta upp ännu tidigare på våren.

Vi tror att samarbete lokalt är nyckeln till framgång.